luni, 15 decembrie 2008

Constitutia Republicii Basescu


Un pic de politica.

Tot cautandu-l de paduchi pe Dragastolo, lumea a trecut usor peste o noua modificare la Constitutie facuta de Basescu prin actul propriei vointei suverane.

Dupa ce la nominalizarea lui Stolojan a scos din burta cum ca partidul ce a obtinut cele mai multe mandate in Parlament ar avea "dreptul" la prim-ministru, astazi a mai polizat un pic si la partea cu consultarea partidelor. La ora 12 pesedistii plecau deja de la Cotroceni. In mod cert nu i-a intrebat nimeni nimic, nici macar formal. N-a fost nici o consultare, a fost o informare. Mai mult, celelalte 2 partide reprezentate in parlament n-au avut parte nici macar de atat.

Si uite asa:

(1) Presedintele României desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, în urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta în Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

s-a transformat in:

(1) Presedintele României desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, în urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta în Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, in urma consultarii partidului ce a obtinut cel mai mare numar de mandate in parlament si dupa informarea prealabila a partenerilor de coalitie ai acestuia.


Si asa intra in Constitutie termeni de genul "cel mai mare numar de mandate in parlament", "informare" sau "parteneri de coalitie".

Asta sa explice dom' profesor de istorie cu laptop in dotare, nu alte tampenii.

Niciun comentariu: