marți, 10 februarie 2009

Buget de criza. LOL!


Bugetul Ministerului Turismului este de 22 de ori mai mare decat bugetul pe anul 2008 al fostei agentii de profil, iar cel al Administratiei Prezidentiale "doar" s-a dublat! Daca in ceea ce priveste mosia domnitei Elena e fara cuvinte, as fi chiar curios sa aflu de ce are nevoie Traian Basescu de un buget dublu in "anul de criza" 2009? O fi aceasta una din masurile "cu efect multiplicator" anuntate de Pogea? LOL!


Premierul Emil Boc a majorat cheltuielile de transport si cazare ale Cancelariei personale ("camarila regala") cu 300% - 400%, pentru ca si-a adus oamenii de incredere de la Cluj, ceea ce a facut ca de la trambitatul 40%, reducerea fata de bugetul Cancelariei odiosului Tariceanu ale carui 66 de masini faceau 200 de Km pe zi sa ramana la un fragil 6,21%. In proiect! LOL!


Am lucrat pe vremuri la o companie la care patronul roman carase 1/3 din populatia oraselului din care provenea pentru a avea in jurul sau "oameni de incredere". Nici in ziua de astazi lucrurile nu s-au schimbat prea mult: cand bulibasa isi muta cortul, ia dupa el toata satra. Fara gluma, in ultimele 2 saptamani am observat o crestere vizibila a numarului de masini cu numar de Cluj ce strabat minunatul DN1.


Un finantist respectabil precum guvernatorul Mugur Isarescu declara: „Sunt de acord cu preşedintele Băsescu, care a anunţat o cifră, a făcut un calcul. Fondurile europene sunt de 6-7 miliarde de euro. Nu suntem pregătiţi din punct de vedere organizatoric, al capacităţii de absorbţie. În aceste condiţii, o prefinanţare, un împrumut general de la UE nu ar strica”.


Si eu sunt de acord cu primul economist al tarii: in general, niste bani de pomana nu strica niciodata! LOL!


Un alt finantist absolut respectabil precum Daniel Daianu spune ca spera ca liniile de creditare pe termen scurt deschise de bancile-mama catre sucursalele din Romania sa fie reinnoite in proportie de 80-90%. Oare asta a dedus dansul din retrogradarea ratingului de tara la "junk"?


Cum s-ar spune, vrabia malai viseaza. LOL.


In fine, acelasi simpatic domn Boc, (prim-ministru, nu clown, daca nu stiati), in fata Parlamentului Romaniei, dupa ce a reusit cu eforturi evidente sa treaca de prezentarea generala a bugetului, revine la ce stie el mai bine, mai precis la lupta cu agenturilii, si declara:


"Vestea bună este că ordonanţa în baza căreia a făcut această diminuare a patrimoniului statului român este încă la Parlament şi avem şansa să o respingem"

[...]

pentru a acorda acel contract care prejudiciază financiar interesele României, iar noi avem datoria să curmăm acest abuz".


Asadar, domnul Boc stie ca este vorba de un abuz, de un prejudiciu adus intereselor Romaniei si de un transfer ilegal de proprietate. Se pare ca propriul sau Corp de Control nu a aflat inca, de vreme ce mai cerceteaza inca problema. LOL


Sigur, domnul Boc a invatat arta antepronuntarii si a justitiarismului la televizor de la maestrul sau Basescu. Daca dupa cercetari concesiunea Sterling va ramane bine-mersi asa cum este acum, spre marea disperare a sponsorului Vantu, imi da domnul Boc voie sa ii dau niste castane, asa de sus in jos? LOL.


Cat despre abuzurile si prejudiciile lui Tariceanu, acestea erau previzibile inca din momentul in care s-a semnat alianta intre PDL si PSD. Vezi ce-a patit Nastase din 2005 pana in prezent. Cred ca nici macar pe el nu l-au surprins, de aceea nici nu prea se agita. LOL.



PS: mor de curiozitate sa vad cum arata bugetele de criza la cele 6 securitati. Pariu ca sunt mai mari decat in 2008? LOL!

Niciun comentariu: